Nämä säännöt koskevat Tampere Maratonia ja sen kaikkia juoksumatkoja pois lukien lasten minimaraton-tapahtuman. Tapahtumaan osallistuvat juoksijat sitoutuvat noudattamaan näitä sääntöjä. Tapahtuman järjestelyistä vastaa Tampereen Maratonklubi Ry.

Matkat

Tapahtumassa on matkoina maraton, puolimaraton, maratonviesti sekä 10 km maantiejuoksu. Matkat ovat tarkkuusmitattuja. Maratonilla juoksija juoksee n. 10,5 km reitin neljä (4) kertaa ja puolimaratonilla kaksi (2) kertaa. Juoksija vastaa itse oikein juostujen kierrosten määrästä.

Sarjat

Juoksussa käytettävät sarjat ovat miehet ja naiset yleinen sekä vuosittain päätettävät ikäsarjat. Ilmoittautuessaan osallistuja valitsee oikean juoksusarjan sekä juoksumatkan. Viestimaratonilla on ainoastaan yksi sarja.

Viestimaraton

Tapahtuman ilmoittautumisen yhteydessä viestijoukkue ilmoittaa juoksijoiden juoksujärjestyksen. Juoksujärjestystä ja osallistujia voi muuttaa ilmoittamalla siitä tapahtuman järjestäjälle riittävän ajoissa. Juoksujärjestystä ja osallistujia voi muuttaa veloituksetta ennakkoilmoittautumisen päättymiseen asti. Tämän jälkeen muutoksista peritään 5 € suuruinen korvaus. Lopullinen joukkue ja juoksujärjestys tulee olla tapahtuman järjestäjän tiedossa viimeistään kaksi tuntia ennen tapahtuman lähtöä. Viestijoukkue voi olla sekajoukkue.

Viestin vaihto tulee suorittaa erikseen merkityllä vaihtoalueella.

Ilmoittautuminen

Juoksuun ilmoittaudutaan suorittamalla ohjeiden mukaisesti osanottomaksu järjestäjälle. Ilmoittautuminen tapahtuu internetin kautta osoitteessa http://tamperemaraton.tapahtumiin.fi/. Maksumenettelyt ja maksun suuruus päätetään vuosittain.

Juoksunumero

Osallistuja on velvollinen pitämään osanottajanumeroa paidan etupuolelle kiinnitettynä siten, että se on helposti luettavissa. Numerossa olevia mainoksia ei saa peittää eikä poistaa. Juoksunumero tulee noutaa viimeistään tuntia ennen omaa lähtöä tapahtuman kilpailukansliasta.

Kilpailuaika

Kilpailun maksimisuoritusaika on kuusi tuntia maratonilla ja neljä tuntia puolimaratonilla.

Ajanotto

Osallistujille otetaan aika ajanottojärjestelmän kautta. Ajanottochippi on valmiiksi kiinnitetty juoksunumeroon. Chippiä eikä juoksunumeroa tarvitse palauttaa tapahtuman järjestäjälle.

Juoksun keskeyttäminen

Mikäli osanottaja keskeyttää juoksunsa, tulee siitä ilmoittaa lähimmälle huoltopisteelle.

Osanoton peruminen sekä sairastuminen

Osanottoa juoksuun ei voi peruuttaa, eikä ilmoittautumismaksuja palauteta missään tapauksessa.

Sairaus- tai vammatapauksissa juoksija voi siirtää osallistumisoikeuden lääkärintodistuksella seuraavan vuoden tapahtumaan. Lääkärintodistus tulee toimittaa järjestäjille ennen juoksua tai postitse toimitettuna siten, että se on päivätty viimeistään juoksupäivälle. Osanotto voidaan siirtää vain yhden kerran.

Valokuvaus

Tapahtumassa on mukana tapahtumanjärjestäjän valokuvaajia. Järjestäjillä on vapaa käyttöoikeus Tampere Maratonilla otettuihin kuviin ja videoihin. Valokuvat ovat veloituksetta juoksijoiden käytettävissä.

Palkinnot

Tapahtuman osallistujamitalin saa jokainen määräajassa maaliin tullut. Lisäksi voidaan palkita juoksun voittajat ja sarjojen parhaita. Palkitsemiset päätetään jokaista juoksutapahtumaa varten erikseen.

Tulokset

Jokainen oikeaan aikaan lähtenyt ja määräajassa maaliin juossut saa virallisen tuloksen. Tämän lisäksi ajanottojärjestelmä antaa juoksijalle ns. nettoajan, joka käynnistyy juoksijan ylittäessä lähtömaton. Tulokset julkaistaan järjestäjän nettisivuilla.

Osoitetiedot

Osallistujien osoitetietoja voidaan käyttää suoramarkkinoinnissa, ellei juoksija sitä erikseen ilmoittautumisen yhteydessä kiellä.

Vastuu

Jokainen juoksija osallistuu omalla vastuullaan. Tarkistathan vakuutusturvasi ennen kilpailua.

Tietosuojaseloste