Tampere Maratonilla voi juosta oman maun mukaan vuonna 2020 varttimaratonin (10,5 km), puolimaratonin tai maratonin. Joukkueille on oma neljän osuuden maratonviesti. Joukkueeseen voi osallistua neljä henkilöä  ja se voi olla myös sekajoukkue.

Sarjat

Maraton

Lähtöaika: 11:00

M/N yleinen
M/N 40
M/N 50
M/N 60

Puoli-maraton

Lähtöaika: 11:10 kaikki sarjat: M/N yleinen, M/N 40, M/N 50, M/N 60

Varttimaraton (10,5 km)

Lähtöaika: 11:30

M/N yleinen

Maraton-viesti​

Lähtöaika: 11:00 4 * 10,5 km

Mini-
maraton

Lähtöaika: 10:00

Ilmoittaudu mukaan maratonille, puolikkaalle ja kympille tästä

Ilmoittaudu Minimaratonille tästä

Reitti

Reitti on nopea ja tasainen ja se kulkee suurimmalta osin asfaltilla. Yhden lenkin pituus on n.10,5 km. Lenkki juostaan maratonilla neljä ja puolimaratonilla kaksi kertaa. Jokaisella kierroksella käydään Ratinan stadionilla. Huom! Reitti päivittyy vuodelle 2020!

Tampere Maratonin, puolimaratonin, 10 km sekä viestimaratonin lähtö ja maali sijaitsevat kaikki Ratinan stadionilla.

Reitillä on kolme huoltopistettä, joilla tarjotaan juoksijoille urheilujuomaa, vettä, banaania, suolakurkkuja ja rusinoita. Vihilahden huoltopisteiden yhteydessä sijaitsee reitin varrella olevat WC:t.

Maratonin ja puolimaratonin reitti

10km reitti


Reitti kulkee kauniilla reitillä Pyhäjärven rannan tuntumassa. Lähdön jälkeen reitti suuntaa Ratinasta kohti Hatanpään kartanoa Viinikanlahden ympäri. Reitin alku juostaan asfaltilla. Ratinan rannan jälkeen juoksijat suuntaavat kohti Rantaperkiötä. Reitti kulkee Arboretumin ulkoilualueella hiekkapohjaista ulkoilureittiä. Ensimmäinen huoltopiste sijaitsee Vihilahden kohdalla, matkaa ensimmäiselle huoltopisteelle on n. 3 km. Huoltopisteen jälkeen reitti jatkuu Rantaperkiöön, jossa alustaksi muuttuu jälleen asfaltti. Reitti kulkee omakotitaloalueen läpi nousten Pyhäjärven rannasta Nuolialantielle. Nuolialantieltä reitti kulkee takaisin Arboretumin ulkoilualueelle, jossa sijaitsee reitin toinen huoltopiste. Huoltopisteiden väli on n. 3 km. Huoltopisteet sijaitsevat hyvin lähellä toisiaan karttaan merkityssä kohdassa. Toisen huoltopisteen jälkeen juoksijat palaavat kohti stadionia Hatanpään valtatien ja Ratinan rannan kautta. Kolmas huoltopiste sijaitsee Stadionilla.

Tampere Maratonin reitti on tarkkuusmitattu.

Mittauksen suorittanut henkilö on IAAF:n standardien mukaisen koulutuksen hyväksytysti suorittanut. Reitin mittauksessa on ollut mukana myös tapahtuman kilpailunjohtaja. Mittaaja ja kilpailunjohtaja valvoo myös reitin merkitsemisen. Reitti on mitattu lyhyintä mahdollista juostavaa reittiä pitkin.